Príhovor Konferencia Modra 19.10.2024

Konferencia Modra 19.10.2024

Video

Dobrý deň prajem Vám všetkým.

Ďakujem organizátorom za možnosť vystúpiť na tejto konferencii a oboznámiť Vás v krátkosti s našou aktivitou. Keďže môj príhovor sa použije na zverejnenie vo vestníku, tak ho budem čítať.

Sme malé Občianske Združenie z názvom Naše voľby,  ktoré sa riadi zásadou „neprofilujeme sa, nepridávame sa k žiadnym prúdom, nedelíme občanov na takých, či onakých, na nikoho neútočíme, nehodnotíme ho za jeho názory…“,

Je nás iba cez 100 členov, avšak so stovkami a stovkami sympatizantov, ktorí sú ochotní v pravý čas, začať pomáhať. O našej aktivite sa dozvedelo z našich webových stránok zatiaľ iba cez 300 tisíc návštevníkov, čo je veľmi málo.

Naše Občianske Združenie, ktoré nie je nikým platené, pracuje bez  štruktúr a to tak, že každý, kto je ochotný dodržiavať naše zásady a riadiť sa nimi, stáva sa šéfom vo svojom okolí a presadzuje poslanie a cieľ Občianskeho Združenia, podľa svojich možností a schopností.

 

Spolu sme vyvinuli počas niekoľkých rokov, so stovkami a stovkami ľudí z rôznych kategórií, nie teda zo dňa na deň,  jedinečný Technologický nástroj na spravodlivé riadenie štátu a bez korupcie. A to všetko bez finančnej podpory štátu, alebo sponzorov.

 

Vzhľadom k tomu, že tento nástroj je v podstate jednoduchý, rýchly a je cenovo takmer zanedbateľný oproti iným metódam uplatňovania prevratných zmien, nie je možné ho počas desiatich minút vysvetliť s podrobnosťami a so súvislosťami. Keďže sa jedná o modernú zmenu spojenú s informačnými technológiami, ktorá nemá vo svete obdobu.  A pre uvedenú krátkosť času, ho tu nie je možné celý odprezentovať.

Tak teda aspoň v krátkosti tu uvediem hlavné body bez dlhých komentárov, súvislostí a vysvetľovaní, na ktoré je treba aspoň hodinu. Podrobnosti sa dozviete na našich webových stránkach aj s odkazmi www.nasevolby.sk  Ak by mal niekto záujem o tieto dôležité doplňujúce a vysvetľujúce komentáre, môžte ma kontaktovať.

Na ľahšie pochopenie uvediem príklad. Predstavte si prevodovku s tromi ozubenými kolesami, ktorá nemôže fungovať bez akéhokoľvek z nich. Tak táto prevodovka je naša zásadná zmena, ktorá má tri body.

Bod č.1 

150 volebných obvodov, kde bude mať 1 poslanec na starosti iba 30 tisíc voličov a nie 4,5 miliónov, ako má teraz, s ktorými sa nikdy nestretne, nikdy sa mu nezveria s jeho starosťami, ani s podnetmi, teda dnes sú poslanci voličom na nič. Preto si poslanci robia to, čo chcú, nie to čo si želajú voliči, ktorí im dôverovali a poslali ich do parlamentu. (Podrobnosti rozpísané na stránkach www.nasevolby.sk)

Bod č.2

Spoločná volebná kampaň a za rovnakých podmienok, pre všetkých Občianskych kandidátov, po splnení podmienok vo svojom 30 tisícovom obvode. Ako pre majetných, tak i pre nemajetných, kde akékoľvek vonkajšie ovplyvňovanie bude zakázané. (Opäť podrobnosti rozpísané na stránkach www.nasevolby.sk)

Bod č. 3.

Povinné elektronické hlasovania, voľby, odvolávanie poslancov a vysokých štátnych úradníkov, navrhovanie a rušenie zákonov, obligatórne hlasovania. Pohodlne na vlastnom mobile, odkiaľkoľvek, na pár klikov, rýchle, bez obťažovania voličov chodiť k urnám a každé hlasovanie takmer zadarmo. (podotýkam, nie cez nebezpečný internet) (Opäť podrobnosti rozpísané na stránkach www.nasevolby.sk)

Tieto 3 základné body so svojimi nadväznosťami, zavedú spravodlivosť v riadení štátu, bez korupcie.

Na podstránke www.hlasujeme.com si môžete pre lepšiu predstavivosť pozrieť, ako to bude bežať,  hlavne na  mobilnej aplikácii, ktorá Vás presvedčí, že hlasovať elektronicky na mobile dokáže každý, kto vie z mobilom telefonovať. Na tejto stránke budú zaznamenané všetky informácie ku všetkým minulým, prebiehajúcim aj budúcim hlasovaniam. Vrátane všetkých podkladov, verejných pripomienkovaní, televíznych debát verejnosti a odborníkov. Slúži na to, aby sa volič mohol plnohodnotne dozvedieť o dopadoch hlasovania, než odpovie Áno, alebo Nie

 

A na podstránke www.poslednereferendum.sk  je predbežne pripravený postup, ako tieto tri body na spravodlivé spravovanie štátu uviesť do praxe. Teda ako túto spomínanú prevodovku s tromi ozubenými kolesami namontovať do auta.  A to naposledy klasickým spôsobom, 350 tisíc podpisov, posielaním ľudí k urnám do 6000 volebných okrskov a to za cca 11 miliónov EUR.

Všetky naše ostatné referendá s dvomi, tromi otázkami rozdeľovali spoločnosť a štvaním politikov znechutili väčšinu voličov tak, že sa vykašlali na drahé referendum, čím všetky tieto referendá boli neplatné.(okrem obligatórneho o vstupe do EÚ)

 

Preto dôležitým predmetom nášho jedinečného Technologického nástroja je toto posledné klasické referendum, ktoré prvýkrát v histórii Slovenska nebude rozdeľovať voličov, ale bude ich spájať za spoločné veci, ktoré ich trápia a politici nie sú ochotní ich riešiť, pretože nechcú prísť o svoju úžasnú, nie len politickú moc.

 

K namontovaniu  pomyselnej prevodovky do auta, je potrebných 5 základných referendových otázok, na prevedenie tejto zmeny. Týmto otázkam však väčšina voličov možno nerozumie, ani ich nezaujíma a možno by ich neprilákali k urnám. Keď že sme ľahostajní, nezodpovední, politici nás silno rozhádajú. Preto sme pridali, aj keď  to sťažuje a komplikuje celé referendum ďalších 19 otázok. Ale také otázky, ktorým rozumie väčšina voličov a ktoré ich nesmierne trápia. Žiaľ, ale nevedia si pomôcť v terajšom systéme a tu konečne budú mať príležitosť presadiť svoj problém, svoju túžbu, niečo s tým urobiť- rozhodnúť. Je to aj vidieť na prieskume, ktorý je na tejto stránke. Vyskúšajte si ho aj vy, či vás osloví aspoň jedna otázka, pre ktorú by ste prišli na toto referendum. Veríme, že väčšina voličov si nájde svoju otázku, ktorá ho privedie k tomuto klasickému poslednému referendu a toto už bude konečne platné.

tak, ako ja a mnoho a mnoho sympatizantov dúfame, že toto posledné referendum bude prvýkrát v histórii Slovenska úspešné a aj proti vôli a obrovskému tlaku väčšiny politikov  budú úspešné otázky zapísané do Zbierky zákonov a do Ústavy a to vďaka ústavnému nálezu PL-ÚS 7/2021, ktorý stanovil, že priamy výkon štátnej moci občanmi v referende, je ROVNOCENÝ s výkonom štátnej moci prostredníctvom ich volených zástupcov“ To znamená, že referendom takto odsúhlasené zákony už poslanci nijakým spôsobom nemôžu napadnúť, alebo ovplyvniť. Aj keď sa im to nebude páčiť. Pretože podľa Ústavy, štátna moc pochádza od občanov. Nie od poslancov.

 

Vážení prítomní, dovoľujem si Vás upozorniť a aby ste to prosím  akceptovali, že tento náš jedinečný Technologický nástroj na spravodlivé riadenie štátu nerobili platení profesionáli, tak nie je zatiaľ dokonale doladený a teda nie je pripravený na spustenie.

Ak si myslíte, že toto je cesta ku spravodlivosti v riadení štátu a chcete aj Vy spravodlivosť v štáte bez korupcie, pre našu krajinu, Vaše deti, nie pre naše Občianske združenie, ktoré po tomto referende zanikne, pripojte sa a pomôžte  zaviesť spravodlivosť bez korupcie. A to každý podľa svojich možností a schopností. Ale zadarmo. Ako aj my.  Aj keď si to veľa občanov z nevedomosti nezaslúži. Urobme to pre nich.

Potrebujeme odborníkov z práva, marketingu ale aj Vás skúsených politikov, ktorí ste tejto krajine veľa dali. Tento nástroj je voľný, bez autorských práv, je verejne dostupný na našich webových stránkach a ktokoľvek ho môže prevziať a zrealizovať v pôvodnom znení. Boli by sme šťastní, ak by sa toho niekto ujal. Ak nie, pridajte sa, dokončíme to spolu. Naša vlasť to potrebuje.

 

Ak si niekto budete myslieť aj po načítaní našich stránok, že tento jedinečný technologický nástroj, čo tvorili niekoľko rokov stovky a stovky rôznych dobrovoľníkov, zadarmo vo svojom voľnom čase, že je to utópia, nereálne, blbosť, alebo čokoľvek iné, prepáčte že som Vás obral o Váš drahocenný čas, ktorý Vám už nikto nikdy nevráti. Avšak, pokiaľ máte pripravený a odladený viacerými odborníkmi lepší, ihneď realizovateľný Technologický nástroj na spravodlivé riadenie štátu bez korupcie, dajte vedieť, dajte link kde je zavesený. Sľubujem Vám a nie len ja, ale aj stovky a stovky našich sympatizantov, že Vám ho pomôžeme presadiť a veľmi radi.

Celý tento Technologický nástroj nájdete na našich webových stránkach aj s odkazmi.  www.nasevolby.sk

Ďakujem.

 

Modra Harmónia 19.10.2024

Miroslav Petre, predseda OZ Naše Voľby